jutjuberi.com – Aktuelne vesti o balkanskim jutjuberima

K1KA (Kristina Djukić)

Fotografija preuzeta sa portala: YouTube

K1KA (Kristina Djukić)

Kristina Kika Đukić je srpska gejmerka, jutjuberka i influenserka čiji „Ju Tjub“ („You Tube“) kanal „K1KA“ u oktobru 2019. godine broji oko 639 hiljada pretplatnika. Rođena je 25. jula 2000. godine u Beogradu, gde i danas živi i radi. Premda su češće dečaci njenih godina igrali igrice, Kika je pokazala da i devojčice mogu da budu vrlo uspešne u tome. Zato je u martu 2015. godine pokrenula svoj „Ju Tjub“ kanal „K1KA“ na kome je svakog dana postavljala klipove na kojima igra popularni „Minecraft“. S obzirom na to da je u to vreme bila jedan od retkih ženskih igrača koji uživaju u toj igrici, za samo desetak dana sakupila više od hiljadu pretplatnika. Iz dana u dan je postavljala nove sadržaje, pa je njen kanal postao jedan od najbrže rastućih domaćih kanala na „Ju Tjubu“. Kasnije je počela da igra i čuveni „Counter Strike“ i „GTA“(„Grand Treft Auto“), te iako je često nailazila na kritike, nije odustajala od svojih ciljeva. Obogatila je kanal i drugim sadržajima, poput izazova, tzv. „prenkova“ i reakcija na klipove koje snimaju drugi jutjuberi, vlogova i slično. Broj pretplatnika je iz dana u dan je rastao, pa je Kika svoje pratioce nazvala „Mackenzi“. Do oktobra 2019. godine na „Ju Tjubu“ ju je „zapratilo“ više od 639 hiljada pretplatnika, dok ih na društvenim mrežama „Instagram“ i „Fejsbuk“ („Facebook“) ima preko 450 hiljada.

Detinjstvo i obrazovanje Kristina Đukić je rođena 2000. godine u Beogradu. U rodnom gradu je završila osnovnu školu, a pošto nije bila odličan đak i nije imala dovoljno bodova da u prvom krugu upiše srednju školu koju je želela, majka ju je upisala u srednju železničku školu. Kako je u jednom videu ispričala, prvi dan je umesto u Železničku otišla u Elektrotehničku školu „Rade Končar“. Rukovodstvo škole je posle prvog časa došlo do zaključka da je nema ni na jednom spisku, te su je uputili u Železničku koja je udaljena dvestotinjak metara od te škole. Upisana je u razred mašinovođa, ali se tu nije dugo zadržala nego se „prebacila“ u trgovačku školu. U istoj ispovesti je svojim pratiocima priznala da su je svi ispočetka znali kao devojku koja je „promašila“ školu, a potom i po tome što je jutjuberka i gejmerka. Kako je jednom prilikom kazala odličan je đak, ali i da ima dovoljno vremena da se posveti snimanju klipova za „Ju Tjub“. Preko „Minecrafta“ do najbrže rastućeg kanala na Balkanu Sa popularnom igricom „Minecraft“ Kristina se upoznala još 2011. godine. Kako je u jednom videu navela, na kraju petog razreda osnovne škole upoznala je par godina starijeg dečka koji ju je pozvao da igraju zajedno. Igrica joj se svidela, te je počela redovno da igra. Po uzoru na jednu stranu gejmerku, Kika je u martu 2015. godine osnovala svoj kanal pod nazivom „K1KA“ i počela da „strimuje“ kako igra. Pre svog prvog klipa snimala je sa drugaricom Kejti, ali je došlo do nesporazuma među njima, te je odlučila da „Ju Tjub“ karijeru gradi sama. Najveća podrška su joj bile majka i sestra. Mama Nataša joj je kupila svu opremu koja joj je bila neophodna da počne da snima, dok je sestra Ivana na početku pregledala sve klipove, pre nego što ih objavi na svom kanalu, davala joj je savete i slično. „Strimujući“ igrice Kika je vrlo brzo stekla veliku popularnost među drugim igračima. Bila je jedna od prvih devojčica koje „strimuju“ dok igraju igrice, pa je bilo podeljenih mišljenja. Dok su neki podržavali njenu hrabrost, drugi nisu blagonaklono gledali na to što devojčica igra igrice namenjene dečacima. Do prvih hiljadu pretplatnika je stigla za samo mesec dana, dok ju je godinu dana kasnije pratilo skoro 50 hiljada korisnika „Ju Tjuba“ sa prostora cele bivše Jugoslavije. Bilo je neobično to što devojčica igra igrice i takav sadržaj objavljuje na toj platformi, te je kanal „K1KA“ postao jedan od najbrže rastućih na Balkanu. Svoje pratioce zove „mackenzi“, a pored „Ju Tjuba“, ima „armiju“ fanova i na društvenim mrežama. Nakon „Minecraft-a“ počela je da „strimuje“ „Counter Strike“ i „GTA“ („Grand Treft Auto“), što joj je donelo još veću popularnost. Nakon toga su usledile saradnje sa sponzorima, što je povećavalo njenu zaradu na „Ju Tjubu“.

Sarađivala je i sa drugim jutjuberima, poput Cileta (Aleksandar Leštarić), Dex Rock-a (Dejan Kamen) i drugih. Neretko joj na kanalu gostuje mama sa kojom često radi izazove. S obzirom na to da su klipovi sa mamom postali sve traženiji Nataša Đukić je otvorila vlastiti kanal pod nazivom „MAM4“ koji je u roku od tri godine „zapratilo“ više od 20 hiljada korisnika „Ju Tjuba“. Toliko pratilaca Nataša ima i na „Instagram“ profilu. Kristina je jedno vreme profesionalno igrala „CS Go“ te se takmičila sa drugim gejmerima, ali se u nekom momentu posvetila samo snimanju klipova za „Ju Tjub“. Među najpopularnijim videima su oni iz serijala „Pogodi šta sam nacrtala“, te „Muvam momke na Tinderu“. Najgledaniji je ipak „Mama mi pali kosu“ koji je do oktobra 2019. godine pregledan više od tri miliona puta. Iako uživa veliku popularnost među mlađim korisnicima „Ju Tjuba“ i društvenih mreža, Kristinu Đukić je upoznala i šira javnost tokom tzv. „drame“ između nje i jutjubera Bogdana Ilića, poznatijeg kao Baka Prase. Naime,  grupa jutjubera koja je osnovala grupu „Klikbejt“ je krajem septembra 2019. godine objavila pesmu „Drama“ koja kritikuje njihove kolege i načine na koje dolaze do sve većeg broja pratilaca. Bogdan je u svom stilu, oštro reagovao na pesmu, a potom se oglasila i mlada jutjuberka. Naime, Kika je desetak dana kasnije objavila video pod naslovom „Fuj“ u kome je optužila neke jutjubere da zbog novca i pregleda prave „drame“ i navode svoje gledaoce da prete i pišu razne gadosti njihovim „rivalima“. Time je, doduše, indirektno prozvala Baku Prase koji je odlučio da joj ne ostane dužan.

Međusobne prepirke su trajale danima, pa se na „dnevnom redu“ našla i činjenica da Kika nosi periku. U nameri da Baka Prasetu poruči da nije u redu da to komentariše, Kika ga je upitala da li je siguran da možda ne nosi periku zato što ide na hemoterapiju. Na to je Ilić ponovo burno reagovao, a srpski tabloidi su jedva dočekali da vest kako mladi jutjuber ismejava osobe koje boluju od raka prenesu u svojim dnevnim i onlajn izdanjima. Da je rasprava među jutjuberima prešla granice te platforme, potvrdile su informacije kojima su mediji svakodnevno „bombardovali“ svoje čitaoce i gledaoce. Zato je jedna televizija odlučila da u jutarnjem programu ugosti Kiku i Baku. Ispostavilo se da rasprava među jutjuberima nije bila dovoljno konstruktivna da bi javnost bolje shvatila o čemu se radi, ali je Kika obećala da će podržati Bogdanovu akciju da deo svojih prihoda pokloni nekome ko se bori sa tom opakom bolešću. Baka Prase je snimio tzv. „disstrack“ pod nazivom „Je l` te nije blam“ u kome je direktno iskritikovao njeno ponašanje i „laži i manipulacije“ kojima se služi kako bi zadržala postojeće i dobila nove pratioce na „Ju Tjubu“. Nakon višenedeljnih rasprava zaključili su da je vreme da se „drama“ prekine jer je odavno prevršila granice dobrog ukusa. Činjenica je da su im sadržaji koje su objavljivali tokom „drame“ ipak doneli veliki broj pregleda i nove pratioce na društvenim mrežama. Kikinih „Mackenzija“ je u oktobru 2019. godine na „Ju Tjubu“ više od 639 hiljada, dok je na „Instagramu“ i „Fejsbuku“ prati 412 000 i 42 000 korisnika tih društvenih mreža. Njeni klipovi imaju preko 57 miliona pregleda.

(Tekst je u potpunosti preuzet sa portala:  biografija.org)

Slicni clanci

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Oceni sajt jutjuberi.com U toku

 • Odličan je!
  79% 367 / 461
 • Solidan, može bolje.
  10% 50 / 461
 • Dosadan i loš.
  9% 44 / 461

Najnovije ispovesti

 • NoName
  Iskreno voleo bih da postanem slavan jutjuber... Ne znam, možda bi me novac kasnije iskvario??? »
 • pametan
  Prodajem prasići... Svi zainteresovani javite se na br.060/1234567 😉😄 »
 • anonimna
  Meni je najlepši ubedljivo Andrija Jo. Stalno pratim kada izbaci nov video. Nažalost, teško da... »
 • nidza
  moj najlepsi dan u zivotu je bijo kada sam se slikao sa Jankom... Ja sam... »
 • maki
  Cao svima. Moja omiljena jutuberka je Ana Lazarevic i zelim joj sve najbolje! Samo napred... »

Lajkuj nas i prati na Fejsbuku

STATISTIKA NAŠEG PORTALA

976156
Total
Visitors